Träning

Idag på träningen för Sussi så fortsatte temat med kontroll. Travbommar, fatta galopp, hoppa små hinder. Hoppa hinder, bryta av till trav, travbommar, fatta galopp, hinder. Tycker att det gick väldigt bra. Var nog lite tur att vi gjorde den övningen vi gjorde igår, för hon lyssnade väldigt bra och var uppmärksam. Slutade även två hinder på lite högre höjd och det gick super.
Måste lära mig att det är bra, det vi gör. Jag är lite perfektionist och vill ha alla språng perfekta. Måste inte alltid rida så fint och perfekt, det går bra ändå. Självklart är det bra att jag är så noga, min ridning blir fin och väldigt bra. Men, jag får inte bli för noga. Då kan jag bara börja tvivla på mig själv och förstöra mer än vad det gör nytta. Men jag är nöjd! Väldigt taggad inför helgens tävling. Sugen på lite revansch ;)
 
 
En gammal bild från någon träning i vintras :)
 



Kontroll

Dagens träning vart lite kontrollövning. Gjorde en övning som vi värmde upp med på förra John Hickey-träningen. La upp tre stycken små bockar, på oregelbundet avstånd, men med lagomt avstånd, på böjt spår. Denna övning är väldigt bra för Kakan, där hon är tvungen att lyssna. Hon vill gärna springa på och inte lyssna på förhållningarna.
Började med att galoppera, rida över första bocken, göra halt och rygga. Fatta galopp, lägga en volt och sen komma på nr 2. Göra om samma igen, halt och rygga, galopp, volt och komma på tredje.
Efter att ha upprepat det någon gång, behövs faktiskt inte så många gånger, iallafall inte på Kakan, så gjorde vi endast volter emellan. 
Målet är självklart att komma på alla tre bockar utan att göra halt eller volter. Lyckades göra några linjer där jag inte behövde göra varken volt eller halt. Men, om jag känner det minsta att hon inte lyssnar eller att hon springer på så la jag volt eller gjorde halt. 
Red i en väldigt samlad galopp, och la henne så nära jag kunde för att samtidigt träna bakdelen lite. Som Hickey sa, hellre för nära en för långt ifrån. 
Gjorde självklart detta åt båda hållen. 
Höger varv uppfattade jag som en aningen enklare för Kakan, det gick lite fortare i vänster och ville inte riktigt lyssna. 
Det är iallafall stor skillnad mot när vi gjorde denna övning för Hickey för ca 3 veckor sedan. Har gjort den en gång till emellan. 
Mamma fick även skritta fram och skritta av! 
 

Måndag

Måndagar är oftast aldrig bra. Tråkiga och sega. Tycker ändå den här har flytit på skapligt bra! Trots nationella prov i svenska, den muntliga delen, hålla ett tal. Har alltid lite ångest över att ställa mig upp framför klassen och prata. Tror faktiskt att det gick helt okej, godkänd blir jag iallafall och det är väl typ det kravet jag har på mig själv just nu. Sen så ska även gymnasiearbetets skriftliga del in idag och jag kan nog efter många om och men säga att jag är äntligen klar. Ska läsa igenom den en gång till, sen skicka in den. Vilken otroligt tung sten som lyfter från mina axlar då! 
Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra med Kakan idag. Får se hur det känns när jag åker till stallet. 
Längtar jättemycket tills helgens tävling i Insjön.
 

Lotta Björe

Träningen för Lotta gick relativt bra om man tänker på hur otroligt pigg och glad hon var. Tror hon hade myror i brallan, kunde inte stå still medans vi väntade på vår tur. Märktes knappt efter passets slut att hon hade hoppat ett enda språng.. Själva övningen gick bra. Lite lydnad, travhoppning, styrka där vi hoppade en linje och sen satt vi samman allt till en bana. Riktigt nöjd! Nu ska vi göra mycket lydnadsövningar. 
Igår longerade jag henne och idag får hon vila. Träning för Sussi på tisdag och sen tävling igen på söndag :)
 

Nystart

Hej!
Jag tänkte försöka lägga in en stöt nu och börja blogga ordentligt. Vi får se vart det leder, men just nu känns det jättekul. Denna gång ska det bli mer en hästblogg, om mig och Kakans vardag, träning, tävling och framgång. Spännande!
Ska fixa lite med presentation och sådant, kanske försöka mig på en riktig design. Men först ska jag ta och åka till stallet. Idag ska Kakan ridas igenom ordentligt, imorgon är det Lotta Björeträning. 
 
Här kommer lite bilder på fina Kakis så länge.