Katastrof

Oj vilken katastrof-dag hittills. Vilken storm det är ute! Åkte till stallet vid elva, mockade och tog in Kakan. Sen går det bara utför haha. Strömmen kommer och går. En dörr smäller upp och går sönder. Kakan är spänd som en fiolsträng. Ladudörren blåser upp och fastnar.
Hade redan börjat göra iordning henne och tänkte att i ridhuset är det säkert lugnare och låter inte så mycket. Oj så fel jag hade haha. Där inne så låter det som taket och väggarna ska flyga av, låter ungefär som om det vore jordbävning. Skrittade några varv, sen hoppade jag av och gick in igen. Kakan tyckte det var skitläskigt och kunde inte slappna av. Tänkte att det är bättre och hoppa över det än att göra något pass som är halvdant. 
Väl inne i stallet igen så går strömmen helt. Kolsvart i sadelkammaren...
Bestämde att hon fick stanna kvar inne där hon är trygg och smaska på sitt hö. Vet att hon bara kommer stå och spänna sig ute och inte kunna slappna av. Vem vet, hon kanske blåser bort tom haha. 
Inte nog det detta, så har jag också klämt tummen och slagit i huvuet idag...
Nu när Kakan och jag är i säkert förvar så ska vi julmysa här hemma. Klä julgranen, koka knäck, slå in de sista julklapparna mm. Hoppas bara att vi får behålla strömmen här hemma. Känns ju absolut inte som jul och december när huset håller på att blåsa bort..
Kanske kan ta en ridtur senare idag om det slutar blåsa. Ska ju ändå dit och fylla på hö :)
En bild på Kakan som var med i annonsen :)
 

Länga & korta

Hallå!
Önskar att jag kan sluta hosta någon gång, det är verkligen jobbigt och ansträngande. Orkar även inte rida fullt ut eftersom jag varit så förkyld så länge nu. 
Idag red jag tillsammans med My, hon kom till vårt ridhus och vi travade och galopperade lite bommar. Först bommar där de fick sträcka ut och sedan kortare avstånd där det behövdes en samlad galopp i uppförsbacke. Kakan är riktigt duktig på det, att länga och korta. 
Har även märkt att hon är kittlig på svansroten haha, lite roligt. 
Nu ska jag kolla på världscupen och få inspiration! Åh så fina hästar det är med! 

Jul

Äntligen jullov! Ska verkligen bli så skönt och ett lov har aldrig varit mer passande. Även fast jag tog lov för tre dagar sen, har varit hemma och varit sjuk, så känns det absolut inte som lov. Och absolut inte som jul. Har ingen julkänsla alls. Tänk om vi verkligen får en grön jul i år? Har haft lite julkänsla tidigare i år och har även gjort klart alla julklappar i god tid mot tidigare år. Ser verkligen fram emot julen detta år. Vet inte varför jag tycker det är så kul just detta år. Tycker det har varit superkul att handla julklappar till andra, skulle absolut kunna köpa fler om jag hade haft mer pengar. Har även varit riktigt duktig på att rimma till alla klappar. Speciellt så ser jag verkligen fram emot när de ska öppna paketen och jag ska få se deras reaktioner! 
Jag och mamma åkte till Västerås igår och hämtade min sadel och köpte även en sadelgjord. OtursJonna var framme och när jag kom till stallet så märkte jag att sadelgjorden är för kort... Så idag blev det en resa fram och tillbaka till Västerås igen. 
Kan säga att det är såå skönt att inte behöva rida i dressyrsadeln hela tiden. Passade även på att hoppa lite igår, och fyy vad kul det är! Blir verkligen glad i hela kroppen. Kakan som älskar att hoppa tyckte det var minst lika kul som mig. Bara mamma börjar plocka fram travbommar så blir hon exalterad och mycket piggare. Ska bli kul att se hur hon reagerar och är sen när vi ska hoppa en hel bana. Har så mycket hoppövningar i mitt huvud som jag vill göra! Om jag fick bestämma skulle vi hoppa varje dag :)
 

2013

Alla är så duktiga på att summera sitt år, hur det har varit och vad dom har gjort. Jag är helt värdelös på det, kommer inte alls ihåg så detaljerat vad jag gjort, om jag ens kommer ihåg vad som hänt. Men ska försöka litegrann.
Tävlade inte så jättemycket i år, närmare bestämt så gjorde vi 14 starter. Med varierande resultat. 
Sista juni så gjorde jag och Lovis vår sista tävling tillsammans. Som var närmare katastrof. Kände verkligen att jag var klar och att det var dax att sälja henne, vilket kändes otroligt skönt. Kommer inte alls ihåg när jag la ut henne på annons eller vad vi gjorde under sommaren haha. Men iallafall så åkte hon till sin nya ägare den 14 augusti och det kan inte ha blivit bättre. Kände verkligen att Lovis skulle få det så bra där och jag grät inte ens när vi lämnade iväg henne. Har hälsat på henne två gånger och i boxen står det en pytteliten ponny med två decimeter lång päls och ser nöjd ut. 
Sista ridturen tillsammans. 

Var hästlös i 3, nästan 4 månader. Ganska skönt samtidigt som jag hade abstinens. Passade på att göra ganska många saker som man kanske inte hinner göra vanligtvis i hästlivet. Stockholm, Macklemore, London, Stockholm, SHIS. Varje dag satt jag klistrad på hastnet och letade. 
Den 5 december så fick Kakan följa med hem efter en prickfri veterinärbestiktning. 
Vi har en lång resa framför oss och mycket jobb. 
För tillfället så rider jag endast i en dressyrsadel, då min hoppsadel är iväg och värms om då den ska passa henne. Kan säga att det är lite svårt. Jag som aldrig rider i en dressyrsadel plus att jag inte är van med Kakans stora steg. Är också väldigt sugen på att prova hoppa lite hemma, men det måste jag vänta med tills hoppsadeln kommer. Förhoppningsvis nu i veckan!
Vet att det kommer hände mycket nu under vintern, med en sadel som ligger bra och med mycket träning. 
Skulle önska att det kom mycket snö så vi kan pulsa och bygga muskler. 
Har även tagit före-bilder som jag kan jämföra med sen! 
Det som är så skönt och det jag har insett, är att hur många som helst kan säga saker till mig om Kakan. Jag vet inte, om hennes kapacitet, om hennes hoppteknink, om att hon inte är någon bra hopphäst, ja vad som helst. (inte för att folk har gjort det än) Så behöver jag inte lyssna på dem, jag behöver inte bry mig om dem. Det spelar ingen roll vad folk säger, hon kommer alltid vara min bästa vän och vi kommer ha så roligt och så mysigt tillsammans. För mig, är hon bäst.

Glad

Har ju köpt mig en häst. Och jag kan nog inte vara nöjdare eller gladare just nu. Synd bara att lärarna inte förstår att jag lär tillbringa all min tid i stallet nu?? All min övriga tid vill jag tillbringa där just nu. 
Kakan. Ett sto, 10 år. Jag tycker bara mer och mer om henne för varje dag som går. Blir så glad av att se henne. Hon har en sån stor personlighet och är verkligen sin egen. För tillfället så myser vi bara, lär känna varandra. Ska ta en dag och lägga upp en plan. Fundera över vad vi behöver träna på, lägga upp en planering för det, sätta upp mål, långsiktiga och kortsiktiga. Ser verkligen fram emot tiden vi har framför oss. Det ska bli så kul! 
Ska försöka ta med kameran till stallet någon dag och ta lite fina kort på henne också.

Kakan

Igår vart jag hästägare. Cup Cake heter hon. Har verkligen en spännande tid framför oss. Bara börja träna och lära känna varandra. Ska bli superkul!! 

Snö

Ska ut på spännande äventyr idag. Snöoväder och storm ska det bli också. Hoppas vi kommer hem hela! Självklart så tycker jag det är jättebra att snön kommer. Vill självklart att det ska vara en vit jul och jag älskar snö, det är så mysigt! Men kunde den inte falla en dag senare? Kunde inte bli mer lägligt när vi ska ut med transport. 
Ber alla hålla sina tummar än en gång

Jul

Tjugo dagar kvar till jul. Vad är det här? tror fortfarande att det är augusti typ. Känns som att jag har börjat med julklapparna i god tid i år. Men det har jag ju inte alls? Kommer stå där två dagar före och hetshandla som varje år. 
Jag trodde att vi fick betyg till julen också. Näe det fick man inte visst, utan det var i högstadiet. Varför har jag ingen koll?
Har även blivit väldigt lat i skolan. Tycker det är jobbigt att ha en inlämningsuppgift. Förut kunde man ha fem prov på samma dag. Skulle aldrig klara av det nu. Det går verkligen utför här.
Kändes väldigt skumt att vara i Globen i år. Alltid varje år har jag sparat massa pengar så jag kan gå lös på shoppingen. Varje år har jag haft en häst att köpa saker till. I år gick vi runt och strosade bara. Kollade lite. Tyvärr så kunde jag inte hålla mig utan köpte ett för dyrt träns jag egentligen inte har råd med, och ett täcke, till en häst jag inte har. haha. Brukar alltid gå på de shower som är mer show och inte bara hoppning. Iår så gick vi bara på en show som det endast var hoppning på. Fick inte riktigt den julkänslan jag brukar få. Men det var mysig. Som varje år. 
Har även lagt bädd i boxen. Vadå optimistisk? 
Imorgon ska alla hålla sina tummar för mig. 
Det ska verkligen bli skönt att få tillbaka rutiner och struktur på mitt liv.